Αθήνα, 06-06-2023

Είναι το παιδί σου αριστερόχειρας; Κι εγώ και θα σου πω την εμπειρία μου

Θα σου πω μόνο, πως παρότι αριστερόχειρας από γεννησιμιού μου, στην κλασική σχολική φωτογραφία στο νηπιαγωγείο, κρατώ το μολύβι με το «καλό», δηλαδή με το δεξί. Γιατί έτσι θεώρησε σωστό η δασκάλα. Ήμουν όμως τυχερή και στο σπίτι οι γονείς μου δεν το θεώρησαν ποτέ ως κάτι με το οποίο οφείλουν να ασχοληθούν. Μάλιστα, το έκαναν αυτό σαφές και στη δασκάλα ώστε να σταματήσει το bullying για το «καλό χεράκι»!

 

Είναι το παιδί σου αριστερόχειρας;


Εμείς, λοιπόν, οι αριστερόχειρες, θεωρούμαστε πιο δημιουργικοί και άνθρωποι που χρησιμοποιούμε περισσότερο τη φαντασία μας. Νέα μελέτη, μάλιστα, στο Brain Journal of Neurology, βρήκε ενδιαφέροντα στοιχεία για τους αριστερόχειρες, καθώς οι ερευνητές ανέλυσαν το πλήρες γονιδίωμα περίπου 400.000 ανθρώπων, από τους οποίους οι 38.332 ήταν αριστερόχειρες.

 

Ένα στοιχείο που αποκάλυψε η μελέτη είναι πως στους αριστερόχειρες, οι περιοχές της γλώσσας στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου επικοινωνούν μεταξύ τους με πιο συντονισμένο τρόπο. Γι’ αυτό ίσως και στην πράξη θεωρούνται πιο αποτελεσματικοί στη χρήση της γλώσσας. (Μήπως, άραγε, γι’ αυτό έγινα δημοσιογράφος και συγγραφέας παραμυθιών;)

 

Βρήκαν επίσης γενετικές ενδείξεις πως οι αριστερόχειρες έχουν ελαφρώς μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης νόσου Πάρκινσον, αλλά ελαφρώς μεγαλύτερη για εκδήλωση σχιζοφρένειας. Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που αξίζει να διερευνηθεί περισσότερο.

 

Και ένα πρακτικό tip
Εμείς οι αριστερόχειρες είμαστε πιο επιρρεπείς στις μουτζούρες αφού το χέρι μας περνάει πάνω από το φρέσκο μελάνι καθώς γράφουμε. Οπότε, μην μαλώνεις το μικρό σου γι’ αυτό! Ή/και, ψάξε στην αγορά να βρεις ειδικά στιλό για αριστερόχειρες για να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα.

 

 


Πηγή: www.themamagers.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ