Αθήνα, 21-11-2017

νηστίσιμα: ψεύτικα κεφτεδάκια με φακές και πληγούρι

τι θα χρειαστείτε:

- 2 φλυτζάνια χοντρές φακές

- 4,5 φλυτζάνια νερό

- 1,5 φλυτζάνι πλιγούρι Fytro

- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

- 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο

- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

- 3 κ.σ. ελαιόλαδο

- αλάτι / πιπέρι

 

 

Ένα πραγματικά «έξυπνο» πιάτο που «παντρεύει» τη χαμηλή θερμιδική αξία με την υψηλή θρεπτική αξία. Ο συνδυασμός των οσπρίων (φακές) με τα δημητριακά (πλιγούρι) αποτελεί μία καλή εναλλακτική του κρέατος, καθώς σας εφοδιάζει με υψηλής βιολογικής αξία πρωτεΐνη, που αφομοιώνεται δηλαδή καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

 

Σε κατσαρόλα βράζουμε τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνουμε το πλιγούρι. Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο.

 

Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Το ρίχνουμε στις φακές. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.

 

Πλάθουμε τότε κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια. Τα αραδειάζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε με ντιπ ταχινιού με ντιπ γιαουρτιού ή με ντιπ ντομάτας.

 

 

*Από τις νηστίσιμες συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ