Αθήνα, 06-06-2023

OPEN HOUSE Athens - Made in Athens 2019!

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του OPEN HOUSE Athens 2019, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου επιστρέφει για 4η χρονιά η δράση MADE in Athens.

 

Πρόκειται για ξεναγήσεις σε 21 χώρους δημιουργίας και παραγωγής όπου οι ίδιοι οι δημιουργοί, καλλιτέχνες, παραγωγοί μας υποδέχονται στον χώρο εργασίας τους, μας παρουσιάζουν το έργο τους, τις μεθόδους εργασίας που χρησιμοποιούν, ώστε να κατανοήσουμε τις διάφορες διαδικασίες παραγωγής.

 

Το MADE in Athens έχει ως στόχο να αναδείξει τη δημιουργική πλευρά της πόλης, συστήνοντας στο κοινό παραδοσιακούς και ανερχόμενους δημιουργούς και παραγωγούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και ξεχωρίζουν σε διάφορους κλάδους: στον σχεδιασμό και την παραγωγή, ξύλινων ποδηλάτων, κοσμημάτων, αντικειμένων, την κεραμική, τη φωτογραφία, τη βιβλιοδεσία, την τυπογραφία, την μεταξοτυπία, την υφαντική…

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και δεν γίνονται κρατήσεις. Τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στον κάθε χώρο.

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο του MADE in Athens 2019 διενεργείται για πρώτη φορά φέτος ένας διαγωνισμός φωτογραφίας, το PHOTO MADE. Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν ανεβάζοντας φωτογραφίες από το MADE in Athens στο instagram (από δημόσιο προφίλ), γράφοντας #made_oha2019, από τις 30/3 ως τις 10/4. Οι νικήτριες φωτογραφίες, που θα αποδώσουν το MADE in Athens 2019 με τον καλύτερο και πιο πρωτότυπο τρόπο, θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές Fujifilm.

 

Να σημειωθεί ότι το 6ο OPEN HOUSE Athens θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Απριλίου 2019: 100 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους, 500 εθελοντές ετοιμάζονται να μας ξεναγήσουν! Ένα διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Μια δράση που βασίζεται στον εθελοντισμό και έχει ως στόχο να γνωρίσουμε την αρχιτεκτονική και την πόλη μας λίγο καλύτερα. Μια αφορμή να ξεχυθούμε στην πόλη, να κοιτάξουμε ψηλά στους δρόμους απ’ όπου περνάμε καθημερινά, να δούμε τα κτίρια με μια άλλη ματιά…

Πηγή: www.nextdeal.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ