Αθήνα, 03-12-2023

Παίζοντας με τη μαμά στην παραλία: 10 παιχνίδια στην άμμο

Φυσικά και θέλουμε να χαλαρώσουμε όταν πάμε στην παραλία με τα παιδιά (τουλάχιστον όσο μας «παίρνει»), όμως για να κάνουμε αξέχαστο αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να γίνουμε κι εμείς πάλι παιδιά. Στήνοντας τα πιο διασκεδαστικά και ανέξοδα παιχνίδια στην άμμο, εκτός από τα κλασικά κάστρα, θα μετατρέψετε την παραλία σε κανονική παιδική χαρά!

 

Μουσικές πετσέτες

 

shutterstock 7120277411

 

Το παιχνίδι είναι γνωστό σε όλους και δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση! Η μόνη διαφορά είναι ότι σε αυτό, αντί για καρέκλα, τα παιδιά θα πρέπει να προλάβουν μια μουσική πετσέτα. Τα τραγούδια, φυσικά, θα πρέπει, τα τραγουδάτε εσείς- προτιμήστε, λοιπόν, επίκαιρους, καλοκαιρινούς στίχους. Ο δεύτερος γονιός μπορεί είτε να κάνει τον διαιτητή είτε να συμμετέχει κανονικά με τους διαγωνιζόμενους.

 

Ώρα για γκολφ!

 

golfnewnew

 

Μαζέψτε όλες τις μπάλες από τις ρακέτες, σκάψτε με τα φτυάρια των παιδιών μικρές τρύπες στις οποίες θα χωράνε και στη συνέχεια προσπαθήστε να στοχεύσετε μέσα τους τις μπάλες. Αντί για μπαστούνι, χρησιμοποιήστε τις ρακέτες ή μόνο τα χέρια σας.

 

Κυνήγι θησαυρού

 

treasure 2

 

Φτιάξτε μια λίστα με οτιδήποτε μπορούν να βρουν τα παιδιά στην παραλία, όπως κοχύλια, βότσαλα ή φύλλα από αρμυρίκια. Για μεγαλύτερη δυσκολία, μπορείτε να ζητήσετε κάτι πιο συγκεκριμένο, όπως ένα μεγάλο ροζ κοχύλι ή μια άσπρη στρογγυλή πέτρα, ανάλογα με τη δυσκολία που θέλετε να βάλετε στους μικρούς παίκτες.

 

Λίμπο!

 

limbo

 

Συνηθίζαμε να το παίζουμε πολύ όταν ήμαστε παιδιά. Μπορείτε είτε να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο λίμπο, κρατώντας απλώς π.χ. το κοντάρι της ομπρέλας ενώ τα παιδιά περνάνε από κάτω, ή αγοράζοντας ένα φουσκωτό λίμπο για να παίζετε ταυτόχρονα κι εσείς.

 

Αγώνας με τα κουβαδάκια

 

agonasnew

 

Στήστε τα κουβαδάκια στην ίδια ευθεία, δώστε στα παιδιά από ένα ποτήρι (πλαστικό ή από σιλικόνη) και βάλτε μπρος το

χρονόμετρο στο κινητό σας. Όποιος εκ των δύο, γεμίσει πρώτος το κουβαδάκι του, είναι και ο νικητής!

 

Φτιάξτε έναν… Αμμάνθρωπο

 

sandman

 

Ναι, καλά ακούσατε, δηλαδή έναν άνθρωπο από άμμο. Για να σταθεί καλύτερα, θα πρέπει απλώς να βρέξετε την άμμο που θα χρησιμοποιήσετε. Για τα άκρα και το πρόσωπο του, χρησιμοποιήστε από κλαδιά που θα βρείτε στην παραλία μέχρι κοχύλια και βότσαλα. Εδώ, θα βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει.

 

Τέχνη στην άμμο

 

sandart

 

Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν πραγματικά έργα τέχνης στην άμμο με τη δική σας βοήθεια, χρησιμοποιώντας φτυάρια για να τα σχηματίσετε και κοχύλια, πέτρες ή κλαδιά για να τα διακοσμήσετε.

 

Αγώνας στρατιωτών!

 

crawl

 

Θυμίζοντας λίγο το Survivor, οργανώστε έναν διαφορετικό αγώνα ταχύτητας. Χαράξτε στην άμμο, τη γραμμή εκκίνησης και τη γραμμή τερματισμού. Έπειτα, δώστε το σήμα. Οι παίκτες θα πρέπει όχι να τρέξουν, αλλά να συρθούν από την αρχή μέχρι το τέλος- φυσικά ο πιο γρήγορος είναι αυτός που θα κερδίσει.

 

«Μπορείς να βρεις τι είναι;»

 

sandbucket 590

 

Γεμίστε ένα κουβαδάκι με άμμο και κρύψτε μέσα διάφορα αντικείμενα της παραλίας, όπως τις μπάλες απ’ τις ρακέτες, το αντηλιακό ή βότσαλα. Ο παίκτης θα πρέπει να βάλει μέσα το χέρι του, να το αγγίξει και να μαντέψει τι είναι. Κάθε φορά, φυσικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικά αντικείμενα.

 

Παίξτε με τις σκιές σας στην άμμο

 

skia

 

Ζωγραφίστε στην άμμο αστείες, πιθανές εκφράσεις που θα μπορούσατε να πάρετε και μετά σταθείτε κυκλικά πάνω τους. Οι σκιές σας θα κάνουν το θαύμα τους και όλοι θα γελάσετε με την ψυχή σας. Μία οικογενειακή φωτογραφία, όπως αυτή, επιβάλλεται…

 

 

 

Πηγή: www.mama365.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ