Αθήνα, 31-05-2020

10 παιδικές ταινίες που πρέπει να (ξάνα)δεις!

Πήγες, είδες το «Ψάχνοντας την Ντόρι» και τώρα συνειδητοποιείς πως θέλεις κι άλλη animated διασκέδαση; Μην ψάχνεσαι, η συνέχεια είναι εδώ!


Επιλέξαμε 10 παιδικές ταινίες που θεωρούμε must. Διάλεξε μια, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ, πάρε ό,τι βρίσκεται μέσα στο ψυγείο αγκαλιά και ξεκινάμε.

 

Inside Out (Τα Μυαλά που Κουβαλάς)

Από τις καλύτερες παιδικές ταινίες που έχουν βγει, με διαφορά. Σε κάποια παράλληλη διάσταση θα μπορούσε να ειπωθεί πως ανταγωνίζεται και το Lion King ως προς τον συνδυασμό γέλιου και γλυκιάς συγκίνησης. Το Inside Out, με απλά και σύντομα λόγια, είναι ένα κομμάτι του καθενός από εμάς τοποθετημένο σε ταινία.

 

Tangled (Μαλλιά Κουβάρια)

Αντικειμενικά, όταν ακούει κανείς «είναι η ιστορία της Ραπουνζέλ» και είναι άνω των 10 ετών, είναι δύσκολο να μην σκεφτεί «ωχ άλλο ένα κλασικό βαρετό παραμύθι». Το Tangled; Καμία σχέση. Πέραν της κεντρικής ιστορίας, η ταινία εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά απ’ότι θα περίμενε κανείς. Πρώτον, τραγούδια που θα τραγουδάμε μετά στο ντους και δεύτερον, απίστευτο χιούμορ! Τι άλλο χρειάζεται κανείς;

 

Frozen (Ψυχρά κι Ανάποδα)

Μιας και ανοίξαμε την συζήτηση για τραγούδια στο ντους, στο ρεπερτόριο έρχεται να προσθέσει το «Ψυχρά και Ανάποδα» μιας και η γειτονιά δεν είχε βασανιστεί αρκετά. Σε ένα σκηνικό που έχει εμπνευστεί απο την Νορβηγία του 19ου αιώνα, η ιστορία ξεφεύγει από τα ρομαντικά πλαίσια ενός παιδικού παραμυθιού και επικεντρώνεται περισσότερο στην ιδιαίτερη σχέση μεταξύ αδερφών. Μια αλλαγή δεν βλάπτει ποτέ!

 

Big Hero 6 (Οι Υπερέξι)

Η συγκεκριμένη ταινία διαφοροποιείται από τις παραπάνω σε χρονολογία και περιεχόμενο. Το «οι Υπερέξι» έχει τοποθετηθεί σε μια φουτουριστική πόλη-υβρίδιο μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Τόκιο που ονομάζεται (έκπληξη έκπληξη!)…Σαν Φρανσόκιο! Προσοχή, μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του. Η ταινία μπορεί να φαίνεται απο μακριά πιο παιδική και αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι, κανείς δεν σε προετοιμάζει για τις βολές χιούμορ που έρχονται!

 

Ratatouille (Ο Ρατατούης)

Εντάξει, ποιος δεν θα ήθελε να δει ταινία που ένα ποντίκι μαγειρεύει καλύτερα από αυτόν σε δέκα διαφορετικά επίπεδα; Μπορεί να αποφασίσει να καταπιαστεί και αυτός με τη μαγειρική. Όσο ζούμε ελπίζουμε! Υπέροχη, περισσότερο οικογενειακή ταινία. Ο Ρατατούης περνάει το μήνυμα σε εμάς που απογοητευόμαστε εύκολα πως αν κανείς θέλει κάτι αρκετά, τα εμπόδια είναι ασήμαντα. Εξάλλου, σεφ, μαγειρική και Γαλλία. Αυτές είναι μικρές χαρές στη ζωή που όλοι μας θα θέλαμε!

 

WALL-E (ΓΟΥΟΛ-Υ)

Μπορεί να έχουν περάσει περίπου 8 χρόνια από τότε που η ταινία κυκλοφόρησε, ωστόσο είναι must see. Τι θα συμβεί στον κόσμο αν οι άνθρωποι συνεχίζουν να καταναλώνουν και να καταστρέφουν το περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς; Με λίγη φαντασία και χιούμορ το Γουόλ-υ μας βάζει εκατοντάδες χρόνια αργότερα όπου ο μόνος κάτοικος της Γης είναι ένα σκουριασμένο μικρό ρομπότ. Οι άνθρωποι βρίσκονται μόνιμα σε ένα όχημα στο διάστημα όπου έχουν κυριευθεί από τον καταναλωτισμό και πλέον μοιάζουν με σαμπρέλες. Σε τι περιπέτειες θα μπει ο μικρός Γουόλ-υ για να φέρει τους ανθρώπους πίσω στη Γη και σε μια φυσιολογική κατάσταση;

 

Finding Nemo (Ψάχνοντας τον Νέμο)

Περιήγηση στις παιδικές ταινίες χωρίς το «Ψάχνοντας τον Νέμο», δεν υπάρχει. Με αφορμή την κυκλοφορία του «Ψάχνοντας την Ντόρι», είναι καλή ευκαιρία να δει κανείς και το πρώτο! Για να έχει μια ροή η υπόθεση και για να απολαύσει σε όλο της το μεγαλείο την μεταγλώττιση του Θοδωρή Αθερίδη και της Δήμητρας Παπαδοπούλου, που έγινε σημείο αναφοράς για την ταινία στην Ελλάδα.

 

Toy Story (Η Ιστορία των Παιχνιδιών)

20 χρόνια πίσω: το Toy Story ήταν, είναι και θα είναι μια από τις καλύτερες ταινίες που έχουν βγει ποτέ για παιδιά και μεγάλους!

 

Σήμερα: δεν έχουμε αλλάξει γνώμη. Συγγνώμη.

 

Οι περισσότεροι έχουμε δει την συγκεκριμένη ταινία όταν ήμασταν παιδιά, ωστόσο, η γνώμη μας είναι πως πρέπει να δίνεται πάντα μια δεύτερη ευκαιρία στις παιδικές ταινίες όταν δεν είμαστε πλέον παιδιά. Πολύ συχνά- έως και πάντα- υπάρχουν ατάκες και κρυφά μηνύματα που τότε, πιθανότατα, δεν ήμασταν έτοιμοι να πιάσουμε. Μια βόλτα πίσω στο χρόνο, λοιπόν, ποτέ δεν βλάπτει!

 

Brave (Γενναία Καρδιά)

Αν είσαι κοπέλα και θες να τρέχεις ανέμελη και ελεύθερη στα χωράφια ενώ σε κυνηγάνε συνέχεια να βρεις γαμπρό, αυτή είναι η ταινία για σένα! Όχι εντάξει, αν και η υπόθεση όντως αφορά τον προβληματισμό μιας τέτοιας κοπέλας, η ουσία δεν είναι αυτή. Επιστρέφοντας σε μεσαιωνικές εποχές- και βρισκόμενοι στη Σκωτία- η ιστορία του «Brave» προσπαθεί να αναδείξει την γυναικεία δυναμικότητα απέναντι στην καταπιεστική-για τις γυναίκες-παράδοση, προσθέτοντας και μια γερή δόση χιούμορ.

 

Up (Ψηλά στον Ουρανό)

Πως συσχετίζεται ένας μοναχικός, γκρινιάρης παππούς με έναν μικρό εξερευνητή και έναν σκύλο που μιλάει; Μόνο αυτή η ταινία έχει καταφέρει να τοποθετήσει αυτά τα άσχετα κομμάτια σε ένα παζλ που συνδυάζει δράμα και κωμωδία. Όσο και αν η ταινία κατά την διάρκεια της προκαλεί γέλιο, σε κάποιες φάσεις το δάκρυ πέφτει κορόμηλο, επιχειρώντας να μας θυμίσει πως ακόμη και αν χάσουμε κάτι σημαντικό. η ζωή πάντα επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις!

 

Πηγή: www.neolaia.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ